Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Pitesti – obiective turistice

pitesti arges romania

Municipiul Pitesti este localizat la confluenta Argesului cu Raul Doamnei, si a fost atestat documentar pentru prima oara la data de 20 mai 1388 de catre nimeni altul decat Mircea cel Batran. Totusi asezarea exista de foarte multa vreme, inca din perioada daco-romana.

Orasul  Pitesti mai este supranumit “orasul lalelelor” si este un oras foarte interesant din punct de vedere turistic datorita unui numar ridicat de obiective turistice.

Se numeste “orasul lalelelor” deoarece in 1972 aproximativ 3.000 de bulbi de lalele si 100 de zambile au fost plantate, pentru ca acestea sa infloreasca in primavara urmatorului an spre surprinderea si bucuria pitestenilor. Acesta a fost inceputul colectiei de lalele si a peisagisticii pitestene.


Indiferent daca vizitati orasul in scopuri de afaceri sau ca turist, veti putea beneficia extrem de mult de pe urma unor servicii de inchirieri masini in Pitesti, multumita flexibiltiatii de care va veti bucura in crearea programului dumneavoastra. Disponibiltiatea unei masini inseamna ca nu sunteti limitat de orarele mijloacelor de transport in comun ceea ce inseamna ca va veti bucura mult mai mult de timpul dumneavoastra.

In ceea ce priveste obiectivele turistice disponibile in Pitesti, exista un numar extrem de mare de lacase de cult, cel mai bine cunoscut fiind probabil Schitul sau Manastirea Trivale, o biserica din lemn construita in secolul al XV-lea de familia Stancestilor si apoi reconstruita din paitra de catre Matei Basarab.

Desigur mai sunt inca foarte multe care pot fi vizitate cum ar fi Catedrala Domneasca, Biserica Sfanta Vineri, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul si multe, multe altele.

Desigur exista si o serie de monumente si cladiri ce pot fi vizitate mai ales de catre cei care sunt interesati de istoria locului precum si de arhitectura acestuia, dar nu numai. Exista Gradina Zoologica care se gaseste in Padurea Trivale si care acopera o suprafata de 300 metri patrati, dar si Muzeul judetean Arges, situat in centrul orasului care dispune de mai multe colectii atat arheologice cat si de arta moderna si contemporana, precum si o colectie de carti in numar de aproximativ 18.000 de volume.

This entry was posted in Blog, Feautered and tagged , , , . Bookmark the permalink.