Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Cateva ore in Curtea de Arges

Prin pelegrinarile noastre de-a lungul si de-a latul tarii, merita ca, macar o data, sa ne rupem cateva ore in Curtea de Arges pentru a petrece o mica iesire intr-un mic si cochet oras de provincie – mic dar cu o mare incarcatura culturala si cu o istorie extrem de veche si mandra.

Ma gandeam sa va propun astazi sa vorbim pe scurt despre Curtea de Arges, oras pe care am avut de curand ocazia sa il vizitez. Sincer nu aveam asteptari – nici bune nici rele, pur si simplu am procedat asemenea oricarui calator vechi, care asteapta sa fie surprins. Si asa a fost si intr-un mod mai mult decat placut!

Curtea de Arges sade la poalele Muntilor Fagaras, pe valea Raului Arges, aproape de Pitesti. Daca inchiriezi o masina de la Pitesti rent a car, vei avea ocazia sa pornesti din resedinta de judet si sa ajungi si la Curtea de Arges intr-o zi pentru o excursie reusita.

Curtea de Arges este un frumos si micut oras de provincie. Artera centrala, care conduce spre Manastirea Curtea de Arges, inima centrului istoric al orasului, incepe de la restaurantele cu terase la care poti savura o masa sau macar o cafea aromata.

In apropierea Manastirii se intind siruri lungi de standuri cu artizanale, dulciuri (in special turta dulce si bomboane) si obiecte de cult (iconite, cruciulite, etc.). Artefactele religioase se gasesc si la iesirea din manastire, care este apogeul excursiei si cea mai insemnata atractie turistica de aici.

Manastirea Curtea de Arges a fost construita la inceputul secolului XVI, in timpul domnitorului Neagoe Basarab. Este o lucrare de o deosebita frumusete, in stil brancovenesc, etalnd cele mai interesante si fascinante influente arhitecturale ortodox-bizantine.

Astazi, Manastirea este mausoleul familiei regale de Hohenzollern, adapostind ramasitele regilor Carol I si Ferdinand I si ale sotiilor acestora. Moastele Sfintei Filofteia de asemenea se gasesc in Biserica din complexul Curtea de Arges.

Curtea de Arges este locul pefect in care sa experimentezi viata autentica de provincie in Romania.

|

Pitesti – obiective turistice

pitesti arges romania

Municipiul Pitesti este localizat la confluenta Argesului cu Raul Doamnei, si a fost atestat documentar pentru prima oara la data de 20 mai 1388 de catre nimeni altul decat Mircea cel Batran. Totusi asezarea exista de foarte multa vreme, inca din perioada daco-romana.

Orasul  Pitesti mai este supranumit “orasul lalelelor” si este un oras foarte interesant din punct de vedere turistic datorita unui numar ridicat de obiective turistice.

Se numeste “orasul lalelelor” deoarece in 1972 aproximativ 3.000 de bulbi de lalele si 100 de zambile au fost plantate, pentru ca acestea sa infloreasca in primavara urmatorului an spre surprinderea si bucuria pitestenilor. Acesta a fost inceputul colectiei de lalele si a peisagisticii pitestene.

Citeste mai departe

| Tag-uri: , , , |

Inchirieri Masini in Pitesti

inchirieri masini pitesti Dacia Duster

Inchirieri masini Pitesti va ofera servicii de calitate la cele mai bune preturi din judetul Arges. Cu noi aveti optiunea inchiriati masina in Bucuresti sau in aeroportul Otopeni si sa o predati Pitesti. De asemena puteti sa preluati masina in Pitesti si sa o predati pe orice aeroport din tara sau oriunde in Romania la unul din cele peste 25 de sedii de rent a car ale noastre.

Daca va indreptati inspre Pitesti si planuiti sa petreceti acolo cateva zile, luati-ne in considerare serviciile de inchieri masini in Pitesti pe durata sejurului dumneavostra acolo deoarece se va dovedi a fi o miscare foarte inteleapta.

Un alt avantaj legat de serviciile noastre de inchirieri masini Pitesti este acela ca puteti sa inchiriati masina cu GPS de la sediul nostru care sa se preteze perfect pe necesitatile calatoriei dumneavoastra. In cazul in care veti calatori cu un grup mai mare de persoane, daca vreti sa ii transportati pe toti in acelasi timp atunci veti putea inchiria o masina cu sapte cum ar fi monovolumul Dacia MCV ori Opel Zafira sau noua locuri cum ar fi Renault Traffic, ideala pentru astfel de cazuri.

Daca doriti sa va duceti la munte pentru mai multe zile sau chiar si pentru un weekend puteti sa apelati la serviciile de inchireri masini in Pitesti la sediul nostru, unde va recomandam pentru aceasta calatorie, masina Dacia Duster 4×4 pe care o gasim optima pentru o asemena ocazie.

Citeste mai departe

| Tag-uri: , , |