Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Cateva ore in Curtea de Arges

Prin pelegrinarile noastre de-a lungul si de-a latul tarii, merita ca, macar o data, sa ne rupem cateva ore in Curtea de Arges pentru a petrece o mica iesire intr-un mic si cochet oras de provincie – mic dar cu o mare incarcatura culturala si cu o istorie extrem de veche si mandra.

Ma gandeam sa va propun astazi sa vorbim pe scurt despre Curtea de Arges, oras pe care am avut de curand ocazia sa il vizitez. Sincer nu aveam asteptari – nici bune nici rele, pur si simplu am procedat asemenea oricarui calator vechi, care asteapta sa fie surprins. Si asa a fost si intr-un mod mai mult decat placut!

Curtea de Arges sade la poalele Muntilor Fagaras, pe valea Raului Arges, aproape de Pitesti. Daca inchiriezi o masina de la Pitesti rent a car, vei avea ocazia sa pornesti din resedinta de judet si sa ajungi si la Curtea de Arges intr-o zi pentru o excursie reusita.

Curtea de Arges este un frumos si micut oras de provincie. Artera centrala, care conduce spre Manastirea Curtea de Arges, inima centrului istoric al orasului, incepe de la restaurantele cu terase la care poti savura o masa sau macar o cafea aromata.

In apropierea Manastirii se intind siruri lungi de standuri cu artizanale, dulciuri (in special turta dulce si bomboane) si obiecte de cult (iconite, cruciulite, etc.). Artefactele religioase se gasesc si la iesirea din manastire, care este apogeul excursiei si cea mai insemnata atractie turistica de aici.

Manastirea Curtea de Arges a fost construita la inceputul secolului XVI, in timpul domnitorului Neagoe Basarab. Este o lucrare de o deosebita frumusete, in stil brancovenesc, etalnd cele mai interesante si fascinante influente arhitecturale ortodox-bizantine.

Astazi, Manastirea este mausoleul familiei regale de Hohenzollern, adapostind ramasitele regilor Carol I si Ferdinand I si ale sotiilor acestora. Moastele Sfintei Filofteia de asemenea se gasesc in Biserica din complexul Curtea de Arges.

Curtea de Arges este locul pefect in care sa experimentezi viata autentica de provincie in Romania.

Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri Masini.